Veerkracht


VEER maar mee, daar vind je jouw KRACHTVeerkrachtig zijn is een waardevolle kwaliteit; het is het vermogen om te herstellen van stress en tegenslagen.

Als het hieraan ontbreekt, kunnen vervelende emoties zich op den duur vastzetten in je lichaam en ontstaan er fysieke klachten. Dit kun je zien als een schreeuw om aandacht vanuit je lichaam, soms is het zelfs een ‘noodstop’.


Veerkracht helpt je nadat je uit balans bent geraakt weer terug te komen bij de gezonde, gelukkige versie van jezelf. Zoals een boom die buigt onder een storm en daarna weer terugveert. Het zorgt er ook voor dat je zelf de regie houdt in veranderende omstandigheden. In het leven word je namelijk iedere dag geconfronteerd met allerlei problemen, uitdagingen en zaken die je niet altijd leuk vindt om te doen. Er is geen enkel beroep vrij van stress of vervelende gebeurtenissen.

Ondanks dat het voor de meesten geen probleem is, kunnen dit soort situaties ineens als bedreiging voelen en word je door het kleinste uit het veld geslagen. Machteloosheid en stressgevoelens nemen dan de overhand. Je begint je van binnen op te vreten, begint te klagen en mopperen, maar komt niet in actie om iets te doen. Je hebt door alle ‘ruis’ weinig tot geen aandacht voor je gevoelens en de invloed die deze hebben op je gedrag.


Tijdens de activiteiten met de paarden komen de gevoelens en emoties die belangrijk zijn voor jou vanzelf naar boven. Deze bijzondere leerervaring komt via alle zintuigen binnen. We gaan minder denken, maar meer voelen en doen. Ervaren in plaats van piekeren en praten. Samen met jou en het paard gaan we onderzoeken hoe je soepeler om kunt gaan met emoties en hoe je meer veerkracht kunt opbouwen. Wanneer je weet wat jouw waarden zijn en welke zaken je echt belangrijk vindt in het leven is het makkelijker om vol te houden wanneer het even tegen zit.


Duur:      2 tot 3 sessies 

Kosten:   € 87,50  per uur

Inclusief: intake

 Ik wil graag meer informatie
Erkend Coach