In verbinding @ Vlieland

Ga mee op reis en prikkel je ZINtuigen.


Wat leven we in een bijzondere tijd hè? Er gebeurt zo gigantisch veel. Iedereen lijkt het druk te hebben en/of druk te ervaren. Niet incidenteel, maar continu. Het lijkt  wel “normaal” te worden om geen tijd te nemen voor pauzes. Maar wanneer je even niets doet neem je onbewust de tijd om dingen op zijn plek te laten vallen. Je kunt die stilte en rust op verschillende manieren opzoeken. 


Het advies van mij en Els Lenards, haptotherapeut in haar eigen praktijk Natuurlijke Weerklank, “Ga met ons mee naar het prachtige waddeneiland VLIELAND”.


Dus NIET even flink zijn en de schouders eronder, maar pas op de plaats. Geen mobiel, geen jengelende kinderen of collega’s met vragen. Neem (letterlijk) even afstand van de dagelijkse beslommeringen en gun jezelf de kans om nieuwe ervaringen op te doen.

Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen of fietsen in de natuur. Soms ontstaan er juist tijdens die activiteiten spontane en creatieve ideeën. Je voelt de spanning uit je lijf en hoofd lopen en merkt dat je energieniveau weer stijgt. 


Plan ook tijd voor jezelf om bewust te zijn van wat er NU in je leeft. Sta stil bij wat je waarneemt. Met je volle aandacht door het bewust inzetten van je zintuigen.

De zintuigen, zien, voelen, ruiken, horen en proeven vormen een brug tussen jezelf en jouw omgeving. Door deze meer in te zetten kom je in verbinding met jezelf, de omgeving en de paarden. 


Probeer maar eens anders te kijken naar de natuur (zien). Zie de patronen in de bast van een boom, de nerven van een blad of die van de wolken in de lucht. Voel de verbinding die je maakt met je voeten en de aarde. Ga op vakantie met je neus. Snuif de geur van de zee, het bos, de duinen op en sla deze op in je geheugen (ruiken).

Luister naar de stilte (horen). Als we in de stilte zijn en echt luisteren, horen we gek genoeg veel meer. En we vergeten ook het proeven niet. Tijdens de wandelingen komen we vast eetbare bloemen en planten tegen zodat je smaakpapillen aan het werk worden gezet (proeven).

En over smaakpapillen gesproken. Lex Veldhuis zal zo nu en dan bij ons aanschuiven om de overheerlijke en gezonde maaltijden voor ons te verzorgen. We houden natuurlijk rekening met jouw dieetwensen. 


Wat kun je verwachten:

  • Je verblijft in een prachtige ruime vakantiewoning op 200 meter van het strand en op 5 minuten lopen van het bos, dorp en de haven. Je kunt kiezen uit een eigen kamer of de kamer delen met nog 1 persoon.  
  • De bagage wordt gratis voor je vervoerd van de haven in Harlingen naar het huis op Vlieland en v.v. 
  • Alle maaltijden zijn inclusief en van goede kwaliteit. Deze worden ter plekke voor ons gekookt. Alle dranken zoals koffie/thee/water zijn inclusief.
  • We bieden verschillende creatieve en verrassende ervaringsoefeningen aan. En laten ons inspireren door onze zintuigen. Wanneer je een bepaalde oefening - om welke reden dan ook - niet kan of wilt doen dan is dit natuurlijk helemaal OK. 
  • De groep zal uit maximaal 10 deelnemers bestaan om de kracht van de aandacht en de rust te kunnen garanderen.

  • Het programma ziet er ongeveer zo uit. 

ochtend

middag

avond

Dag van aankomst

aankomst boot 15.30

wandeling naar het huis

kamers verdelen

kennismaken met de zintuigen 

klankschaal

meditatie


Dag 1


yoga op het strand

vuurtoren-wandeling

bosbaden 


Soul card maken 


Soul card maken 


Dag 2


yoga op het strand

tandem of paardrijden


vrij te besteden 


voetmassages 


Dag 3

 


yoga op het strand

paardencoaching gr. 1

Kubbs/mandala tekenen 


paardencoaching gr. 2

Kubbs/mandala tekenen


extra soul card maken

extra voetmassages

kampvuur?


Dag van vertrek


inpakken

ontbijt 


Periode:  
        Maandag 15 t/m vrijdag 19 mei 2023

Kosten:           Eigen kamer € 675,— Gedeelde kamer € 575,—

Exclusief:       Vervoer van/naar Harlingen en de bootticket naar Vlieland.

Stel je vraag