Werkwijze

Ik wil mezelf wel eens ontmoeten en niet steeds tegenkomen. 

 

Paardencoaching is het coachen van mensen tussen de paarden.

De paarden reageren instinctief en zonder oordeel op wat je doet en hoe je dit doet. Deze prachtige dieren houden van duidelijk en authentiek gedrag. Dit is overigens voor hen van levensbelang. Ze zijn vluchtdieren en hebben binnen de kudde het talent ontwikkeld om te reageren op de kleinste signalen van hun kuddegenoten. Is er gevaar? Kunnen we snel vluchten?

Ze communiceren voor een groot deel non-verbaal met elkaar.


Ze lezen de lichaamstaal van hun kuddegenoten. Tijdens de activiteit die we met de paarden doen, word je onderdeel van hun kudde. Hierin besluit je zelf wat je wilt onderzoeken. De paarden nemen jouw intentie en gedrag waar en laten je open en eerlijk ervaren hoe dit bij hen overkomt. Er is geen goed of fout. Het is zoals het is of zoals jij het ervaart. 


Tijdens deze sessies kun je ervoor kiezen te focussen op verschillende thema’s, zoals vitaliteit, veerkracht en leiderschapsontwikkeling. Ook is het mogelijk te werken in kleine groepjes; duo’s of teams.


Vaak is een kort traject (2 tot 3 sessies) al voldoende om je weer op weg te helpen en samen de eerste stappen in de goede richting te zetten. Je zult merken hoe jouw gedrag, wat onbewust is ingesleten, je verder weg of juist dichter bij je doel brengt. Je leert samen met de paarden wie je wilt zijn en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken.

Ik werk  onder andere met methoden zoals Voice Dialogue, Intuitief systemische opstellingen  en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Dit laatste is een  effectieve methode waarbij je anders leert kijken naar de strijd tegen lastige emoties en gedachten.

Het is een vorm van positieve psychologie waarbij het gaat over het verbeteren van vaardigheden in plaats van het bestrijden van klachten. Het brengt je in contact met jouw kernwaarden, diepste verlangens en wensen. We werken aan het vinden van antwoorden op de vragen die gaan over: WIE je bent, WAT je wilt en WAT je kunt. 


Door de combinatie van de paarden en de overige methoden ga je jezelf beter begrijpen. Je leert je gedachten en gevoelens serieus nemen en voelt je steeds meer op je gemak met je mooie zelf. Samen met de paarden ben ik op missie om jou in beweging te brengen. Zo laten we samen alle oordelen over onszelf, onze baan, onze woonsituatie of onze ziekte achter ons, zodat jij kan doen waar je het meeste van houdt. 


Wanneer jij nu nieuwsgierig geworden bent naar deze ontdekkingsreis naar jezelf in samenwerking met de paarden en mij;

stel dan je vraag in het formulier op deze pagina en ik neem na ontvangst telefonisch contact met je op voor een nadere kennismaking.

 

Ik wil graag meer informatie

Erkend Coach