Over mij

Je gevoel klopt altijd. 

Het leven is te kort om teveel tijd te besteden aan iets dat energie kost.

Die les werd me de afgelopen jaren heel erg duidelijk.

Na een periode waarin ik naar een meer bij mij passende baan zocht, en waarin mijn partner Lex en ik beiden gediagnosticeerd werden met een ernstige ziekte (kanker), besloot ik het roer om te gooien.

Ik maakte de keuze niet meer in loondienst te gaan werken of mijn dagen te vullen met dingen waar ik geen plezier in had. 


In de zoektocht naar een nieuw carrièrepad kwam ik in aanraking met paardencoaching. Ik werd er helemaal warm en enthousiast van, want het echt gelukkige gevoel van het 5-jarige meisje dat voor het eerst met een paard in aanraking kwam had ik ondertussen al meer dan 50 jaar niet gevoeld.


Kan ik hier nu echt m’n werk van maken?

Ik leerde tijdens de opleiding vooral anders kijken naar mensen en paarden. Met meer respect en gelijkwaardigheid en minder vanuit een oordeel. Paarden geven namelijk geen negatieve mening of ongevraagd oordeel en zitten me niet op de huid; iets wat mijn vader wel deed tijdens mijn kindertijd en waar ik tot op latere leeftijd last van heb gehad (onzekerheid en faalangst). Tijdens de opleiding tot paardencoach liet ik alle beperkende ideeën en sociaal wenselijke oordelen achter me en besloot ik te gaan doen wat ik als kind altijd al voelde en wilde. Samenwerken met de paarden. Op een gelijkwaardige manier. 


Vroeger als kind werd mij tijdens de paardrijlessen geleerd om "de baas over het paard te zijn". Volgens mij was dit niet de manier zoals het moest gaan. Ik wilde zo niet meer met de paarden omgaan. 

Ik realiseerde me dat mijn gevoel van vroeger klopte.

Je hoeft niet op je paard te zitten om er een band mee te krijgen, juist niet. Doordat ik naar mezelf luisterde kon ik mijn meisjesdroom in vervulling laten gaan en kwam ik op de juiste plek terecht. Als zelfstandig coach bij Paarden van Waarde.


Hoe mooi is het dat ik nu ook anderen mag begeleiden tijdens de zoektocht naar meer veerkracht, vitaliteit en levenskracht? Samen op pad naar je ware zelf.Een liefdevolle groet,

Yvonne van Noortwijk, coach bij Paarden van Waarde

 


Ik wil graag meer informatie


Erkend Coach